Sveisehabitat

Sveisehabitat for varmt arbeid

StS Habitat tilbyr ledende sveisehabitat løsninger.

I et overtrykks habitat vil overtrykket hindre inntrenging av potensielt eksplosive stoffer og gasser.

Varmt arbeid, som sveising, sliping, kutting, sandblåsing og metallisering, kan derfor utføres i områder som ellers anses å være farlige. Dette gjør det mulig å utføre varmt arbeid under vanlig drift av olje- og gassrelaterte installasjoner og anlegg. Vi tilbyr skalerbare og fleksible løsninger, fra de mest grunnleggende til de mest avanserte, noe som gjør at alt varmt arbeid kan utføres i tide i enhver situasjon og til alle kunders spesifikasjoner.

Les mer om våre sveisehabitat løsninger

Demo av StS generasjon 3 habitatløsning

I anledning StS fagdag og åpning av våre nye fasiliteter for sentrallager, kurslokaler og prefabrikasjonsverksted holdt vi en demo av StS generasjon 3 habitatløsning.
Demo av StS habitat Gen. 3

StS habitat generasjon 3

StS er eneste selskapet som leverer denne løsningen. Løsningen er basert på en kontinuerlig utvikling siden vi startet med habitat løsninger i 1997.

I generasjon 3 er flere habitater sammenkoblet til ett og samme system- felles utkobling av tenn kilder. Alt utstyr tilkoblet alle systemer blir stoppet og alarmer går i alle habitater. Eks. ved 3 habitater vil det være 12 utplasserte gassdetektorer som trigger alle tenn kilder i bruk.

 

 

Ved gass deteksjon i en av flere vifter vil den aktuelle viften stoppe. De andre viftene fortsetter å levere overtrykk til sitt habitat. Alt utstyr tilkoblet alle systemer blir stoppet og alarmer går i alle habitater. Dersom nødstopp er aktivert vil alt utstyr tilkoblet alle systemer bli stoppet og alarmer går i alle habitater, mens viftene fortsetter å gi luft i habitatene.

Sammenkoblede habitater

Riser bytte på Troll B

Ved trykkfall i ett habitat vil alt utstyr tilkoblet dette systemet bli stoppet og alarmer vil gå i alle habitater. Vifte vil kompensere trykkfallet og produsere mer luft til dette habitatet. Andre habitat blir ikke berørt av dette trykkfallet.

Generasjon 3 har automatisk justering av overtrykk. Dette gir et stabilt habitat med et godt inneklima for sveising. Av erfaring gir det liten fare for sveisefeil og dermed mindre brenntid.

 

 

Les om prosjektet på Troll B her: https://stshabitat.com/references/replacing-risers-for-statoilreinertsen/

Kontor

Postadresse
Postboks 6085 Bedriftssenter
5892 Bergen

Besøksadresse
Sandbrekketoppen 30, 5224 Nesttun

Kontakt oss

Skriv inn telefonnummer eller e-post, så kommer vi tilbake til deg.