Njord

njord sts
Scope

Njord feltet er bygget ut med en flytende stålplattform kalt Njord A. Plattformen ble opprinnelig levert av Kværner i september 1997. Dekket ble fabrikkert og sammenstilt på Stord, mens Verdal leverte skroget.

Prosjekt:

Njord

Klient:

Kværner, Aibel (Statoil)

Varighet:

1997-

Disiplin:

Isolasjon, stillas, overflatebeskyttelse, tilkomstteknikk, habitat, rigging

Volum:

Om prosjektet

StS har fulgt Njord A plattformen i hele livssyklusen.

Njord A var den første EPC-kontrakten på norsk kontinentalsokkel etter at Norsok ble implementert på midten av 90-tallet. Kontrakten ble signert 1. april 1995. Den første stålplaten ble kuttet ni uker senere, og sailaway var den 7. august 1997 – kun 28 måneder senere. Njord A startet oljeproduksjonen 30. september samme år.

StS leverte stillastjenester og riggertjenester til Kværner under byggingen, både Stord og i Verdal. StS fortsatte leveransene i hook-up fase. Da installasjonen kom i drift vant vi stillaskontrakt for vedlikeholdet.

StS fikk fornyet tillit og vant kontrakt for komplette ISO-tjenester for Njord A i 2003. Frem til 2010 leverte vi på vedlikehold og modifikasjon offshore. StS hadde ansvar for stillas og tilkomstteknikk, habitat, isolasjon, overflatebehandling, passiv brannbeskyttelse og engineering.

Vedlikeholds -og modifikasjonskontrakten med Aibel for Njord A var en av StS sine første leveranser med totalansvar for ISO-fag. Den ble gjennomført uten garantisaker.

I 2012 gjennomførte Statoil en omfattende vedlikeholds -og modifikasjonskampanje på Njord A for å tilrettelegge for forlenget levetid. StS bistår med å bytte dekksramme. I prosjektperioden var det 170 StS operatører i rotasjon som arbeidet med isolering, stillas og overflate, tilkomstteknikk, arbeidsledelse og koordinering av aktivitetene om bord.

I 2016 utførte StS oppdrag relatert til tilkomst teknikk, rigging og stillas hos Kværner Stord på Njord A / Future. Omfanget inkluderte fjerning av flammetårnet og deler av Derrick.

Per 31.12.18 var det produsert mer enn 316 000 timer uten skader eller alvorlige hendelser.

Suksessfaktoren i dette prosjektet har vært gode rekrutteringsrutiner, fleksibilitet mot kunden og tett kundeoppfølging av prosjektledelse.

StS har fått svært god tilbakemelding fra Kværner på jobben vi utførte.

Relatert video: Njord A towed to Kværner Stord summer 2016

Kontakt

Telefon
+47 55 20 80 00

E-post
firmapost@stsgruppen.com

Kontor

Postadresse
Postboks 6085 Bedriftssenter
5892 Bergen

Besøksadresse
Sandbrekketoppen 30, 5224 Nesttun

Kontakt oss

Skriv inn telefonnummer eller e-post, så kommer vi tilbake til deg.