ISO, Sveisehabitat, Tilkomstteknikk- Njord

njord sts
Scope

Njord feltet er bygget ut med en flytende stålplattform kalt Njord A. Plattformen ble opprinnelig levert av Kværner i september 1997. Dekket ble fabrikkert og sammenstilt på Stord, mens Verdal leverte skroget.

Prosjekt:

Njord

Klient:

Kværner, Aibel (Statoil)

Varighet:

1997-

Disiplin:

Isolasjon, stillas, overflatebeskyttelse, tilkomstteknikk, habitat, rigging

Volum:

Om prosjektet

StS har fulgt Njord A plattformen i hele livssyklusen. Vi har levert ISO tjenester i tillegg til tilkomstteknikk og sveisehabitat i årenes løp.

Njord A var den første EPC-kontrakten på norsk kontinentalsokkel etter at Norsok ble implementert på midten av 90-tallet. Kontrakten ble signert 1. april 1995. Den første stålplaten ble kuttet ni uker senere, og sailaway var den 7. august 1997 – kun 28 måneder senere. Njord A startet oljeproduksjonen 30. september samme år.

StS leverte stillastjenester og riggertjenester til Kværner under byggingen, både Stord og i Verdal. StS fortsatte leveransene i hook-up fase. Da installasjonen kom i drift vant vi stillaskontrakt for vedlikeholdet.

StS fikk fornyet tillit og vant kontrakt for komplette ISO-tjenester for Njord A i 2003. Frem til 2010 leverte vi på vedlikehold og modifikasjon offshore. StS hadde ansvar for stillas og tilkomstteknikk, habitat, isolasjon, overflatebehandling, passiv brannbeskyttelse og engineering.

Vedlikeholds -og modifikasjonskontrakten med Aibel for Njord A var en av StS sine første leveranser med totalansvar for ISO-fag. Den ble gjennomført uten garantisaker.

I 2012 gjennomførte Statoil en omfattende vedlikeholds -og modifikasjonskampanje på Njord A for å tilrettelegge for forlenget levetid. StS bistår med å bytte dekksramme. I prosjektperioden var det 170 StS operatører i rotasjon som arbeidet med isolering, stillas og overflate, tilkomstteknikk, arbeidsledelse og koordinering av aktivitetene om bord.

I 2016 utførte StS oppdrag relatert til tilkomst teknikk, rigging og stillas hos Kværner Stord på Njord A / Future. Omfanget inkluderte fjerning av flammetårnet og deler av Derrick.

Per 31.12.18 var det produsert mer enn 316 000 timer uten skader eller alvorlige hendelser.

 

Kontor

Postadresse
Postboks 6085 Bedriftssenter
5892 Bergen

Besøksadresse
Sandbrekketoppen 30, 5224 Nesttun

Kontakt oss

Skriv inn telefonnummer eller e-post, så kommer vi tilbake til deg.


Tilbakemelding/Resultat

Suksessfaktoren i dette prosjektet har vært gode rekrutteringsrutiner, fleksibilitet mot kunden og tett kundeoppfølging av prosjektledelse.

StS har fått svært god tilbakemelding fra Kværner på jobben vi utførte.

Les mer om StS oppdrag på Njord her:

2016: Njord kommer tilbake til Stord etter 20 år på felt

2012: StS bistår med å bytte dekkramme på Njord

Aibel – Oseberg F/Sør/C/Njord/A&B/Sture

1997 – Njord is finished at Stord

2003: Første ISO-kontrakt blir inngått for alle Oseberg-plattformene

Relatert video: Njord A towed to Kværner Stord summer 2016