Fallredningskurs for beredskaps laget til Goliat

3 gode ISO ambassadører fra StS forbereder seg til å danne beredskapslag på Goliat!

Beredskapslaget til Goliat

Fallsikringskurs for beredskaps laget til Goliat

Vi møter de på kurslokalet på Midtun. Der er det full rulle, med beredskap kurs, TT kurs og stillaskurs. Sistnevnte trener utendørs i fantastisk vinter vær!

Vi tok en prat med Ole Petter Årseth, Henrik Byberg og Bjørn Sommer. Ole Petter har jobbet i StS siden 2006 og startet da på prosjekt på Melkøya. Han har fagbrev i Overflatebehandling samt Frosio sertifikat i overflate og isolering.

Henrik Byberg har jobbet i StS siden 2004 og har fagbrev i Isolatørfaget. Han skal fungere som formann isolering.

Bjørn Sommer er stillasmontør og har arbeidet i StS siden 1981! Nærmer seg 40 års ansiennitet! Han har fagbrev som stillasmontør og har en solid erfaring med mange forskjellige oppdrag, on- og offshore.

Vi snakker om 3 svært erfarne fagspesialister og fantastiske StS ambassadører.

Hvilken rolle skal du ha Ole Petter?

Jeg er ISO leder i fast rotasjon og utgjør en del av beredskap- og redningslaget på Goliat.

Har tatt livbåtkurs og vil fungere som livbåtfører ved behov.

Ser du frem til å starte på prosjektet? Hva synes du er spesielt spennende og bra med at vi skal i gang?

Ny plass og nye mennesker.

Ole Petter har vært ute en tur på Goliat i desember der han var gjennom julen. Formålet var å gjøre seg kjent på installasjonen.

Jeg ble veldig godt tatt imot og sitter igjen med et veldig godt inntrykk, sier Ole Petter. Oppnådde rakt god kontakt med Vår energi som har vært veldig behjelpelig.

Arbeidsmiljøet virker kjempebra og det er gode fasiliteter, flotte fellesområder, kino og trimrom og skikkelig god mat. Julefeiring ble det og. Nissen kom og alle fikk julegaver, julemiddag og julestemning! Opplever at smittevernet er godt ivaretatt. Feiringen ble gjennomført avdelingsvis med 4 manns bord.

Henrik Byberg fikk umiddelbart et veldig godt inntrykk og ser frem til å starte arbeidet på Goliat.

Hva tenker du er de største utfordringene?

Fagfolk er en knapp ressurs og det blir en utfordring å få tak i nok isolatører. Heldigvis er StS en foretrukken arbeidsgiver og vi har gode forutsetninger til å få på plass de beste i markedet, sier Ole Petter.

Hvordan synes dere det er å være ansatt i StS?

Alle 3 er samstemte- Vi trives veldig godt! Hvorfor det spør jeg, fordi det er et utrolig godt arbeidsmiljø svarer de. – Det er god kultur med stor takhøyde. Vi blir hørt, det er personlig kontakt og man merker at man er viktig for StS. Det er veldig fleksibelt, har du et behov så blir du hørt. Den ansatte er ikke bare et nummer i mengden, men en verdifull ressurs som blir verdsatt for innsatsen sin.

Vi har mange nick names sier Bjørn Sommer. F.eks. «Cola Kåre» Han liker cola for å si det sånn. Dette er noe av det som knytter bånd- vi har mye humor og tar vare på hverandre. Det er teamwork og det fungerer alltid når man har stor takhøyde

På tide å slippe de til beredskapsopplæringen. Takk for praten!

Recent Comments