StS bygger klatrevegg på Veko

l månedsskiftet juni-juli er det klart for Ekstremsportveko på Voss. Og i sentrum av begivenhetene, i hagen ved Park Hotell, skal riggere fra StS igjen bygge en stor klatrevegg.

StS gruppens samarbeid med Ekstrem­ sport veko går fere år tilbake.

StS skulle arrangere en sikringsledersamling og fant ut at det ville være spennende å legge samlingen til Voss, under Ekstremsportveko. Dette utløste ideen om å kombinere fagstoffet for de vel 20 sikringslederne med støtte til denne alternative idretts happeningen.

Vi søker hele tiden nye former for faglig påfyll, og det er klart at det er inspirerende å legge idedugnaden til et så spennende miljø, sier leder for StS læring Silje Strand.

«Buldreveggen» rigges

StS gruppen har stått som fast arrangør av buldrekonkurransen de siste årene:

I flere år har våre fagfolk satt opp stillaskonstruksjonene som klatreveggen er montert på og vi står for hele den praktiske gjennomføringen, komplett med dommere og speaker. Også dette har vært et populært avbrekk fra de ordinære, faglige aktivitetene på samlingen, sier Silje Strand.

Riggen StS setter opp er i år er et helt nytt design. Kuben har blitt byttet med en rettvegg. Men også i år er «rutene» satt av den kjente skruesetteren Jomar Bekkelien med makker, og vanskelighetsgraden er høy.

Jomar bruker flere dager for å gjøre veggen mest mulig utfordrende, men takket være «tjukkaser» er sikkerheten ivaretatt om klatrerne ikke mestrer de vriene problemene rutene byr på. Madrassene tar i mot støtet.

Stikk motsatt våre rutiner

Det har vært gode tilbakemeldinger fra deltagerne i buldrekonkurransen, men utover dette er det ikke lett å sammenligne Ekstremsportveko med ordinære idrettsarrangementer :

StS støtter primært Ekstremsportveko fordi vi ønsker å gjøre noe alternativt for sikringslederne, samtidig som det er et poeng å gjøre bedriftens navn og logo kjent i nye miljøer. Likevel er det få fellestrekk mellom ekstremsport utøvere og tilkomstteknikere. Klatremiljøet er naturligvis opptatt av sikkerhet, men de søker altså ekstreme opplevelser der StS er ekstremt opptatt av å minimalisere all risiko i utgangspunktet, ler Silje Stand.

Det er da heller ikke mange som har klatring både som hobby og som jobb. Samtidig blir folk som jobber i høyden fasinert og inspirert av hvordan topputøvere klarer å  forsere  tilsynelatende  umulige hindringer, uten bruk av festebolter eller tau

Recent Comments