Isolering – Petrojarl Knarr

petrojarl
Scope

StS og vår samarbeidspartner Stenca fullførte isolerings arbeidet for Petrojarl Knarr FPSO under utfordrende forhold og under en stram tidsplan.

 

Prosjekt:

Petrojarl Knarr FPSO- Isolering

Klient:

Teekay Petrojarl (Stenca)

Varighet:

Mai - November 2015

Disiplin:

ISO

Volum:

700 i rotasjon

Prosjektet

FPSO Petrojarl Knarr kom fra Sør-Korea for ferdigstillelse før offshore-tilkobling. StS ble invitert til å fullføre isolasjonsarbeidet om bord. I dette prosjektet identifiserte vi oppsett og styring av arbeidet som en utfordring på grunn av de stramme tidsfrister og del av omfanget av arbeid som skulle utføres. Vi hadde lite tid til å forberede, så i samarbeid med kunden implementerte vi en flat organisasjonsstruktur for formenn og operatørene.

I tråd med vår HMS-filosofi med 0-skader fullførte vi dette prosjektet uten HMS-hendelser.

Les mer om HMS i StS her: HMS/K

Redusert "ikke produktiv tid"

Med opptil 300 operatører på jobb hver dag og et krav om å være på full produktivitet med kun et par dager til utførelse, trengte vi hands-on ledelse i feltet. Alle formenn fikk fullt ansvar for sitt lag og skulle tilbringe hele tiden på arbeidsplassen, bortsett fra 10 minutter om morgenen som ble brukt på oppstartsmøte. Vi hadde 8 arbeidsledere som fikk god støtte av prosjektadministrasjonen og kunne dermed bruke kun 3 timer på administrative oppgaver hver dag. Resten av dagen brukte de på arbeidsplassen. Dette ga oss en praktisk administrasjon med korte rapporteringslinjer som resulterte i en vellykket prosjektoppstart og redusert "ikke produktiv tid" gjennom hele prosjektet.

Ingeniørtjenester

Arbeidet ble igangsatt under fartøyets seiling fra verftet i Sør-Korea til Norge. Vi startet med ingeniørarbeidet og forberedelser til overføringsarbeidet. Vårt erfarne ingeniør-team klarte å forberede jobbpakker for isolasjons, stillas og overflatebehandling før oppholdet ved Aibels verft i Haugesund. Les mer om StS ingeniørtjenester her: Engineering

Ingeniørtjenester på site

StS etablerte en ingeniørgruppe på Aibel`s verft i Haugesund. Hovedoppgaven var å organisere stillas, overflatebehandling og isolasjon. Dette arbeidet spilte en nøkkelrolle i vår suksess med dette prosjektet.

Teknisk isolering

Vår drifts enhet håndterte 700 operatører i rotasjon. Vi utførte rør- og teknisk isolasjon. Isolasjonsjakker ble produsert og installert på stedet. Brannisoleringsdelen av omfanget var spesielt krevende på grunn av begrenset tilgang, trange rom og kompleks utforming. Les mer om StS tjenester relatert til Teknisk Isolering her: Isolering

Andre tjenester

StS leverte også Tilkomstteknikk, Inspeksjonstjenester og prosjektledelse i løpet av verftsoppholdet i Haugesund.

Les mer om våre tjenester her: Tjenester

 

Kontakt

Telefon
+47 55 20 80 00

E-post
firmapost@stsgruppen.com

Kontor

Postadresse
Postboks 6085 Bedriftssenter
5892 Bergen

Besøksadresse
Sandbrekketoppen 30, 5224 Nesttun

Kontakt oss

Skriv inn telefonnummer eller e-post, så kommer vi tilbake til deg.


Tilbakemelding/Resultat

StS fullførte prosjektet med en evne til å planlegge og gjennomføre prosjektet med en veldig stram tidsplan. Suksessfaktorene i dette prosjektet var direkte tilsyn, koordinering av arbeid og dedikert prosjektledelse. StS skalerbare organisasjon dokumenterte StS kjente fleksibilitet og kapasitet med 700 personer i rotasjon med en ukes varsel.

Innovative løsninger – brannkasser

Kunden hadde tidspress med tanke på brannisolering for å få skipet klassifisert. Ledetiden var utfordrende så vi anbefalte å bruke brannkasser. Den totale mengden brann kasser var 18. Vår kunde aksepterte vår anbefaling og vi klarte å installere brann kassene før frist.

Les mer om Petrojarl knarr her: https://www.teekay.com/business/offshore/floating-production-storage-and-offloading/petrojarl-knarr/