Ny teknisk sjef i StS – Portrett av Lasse Øvreås

Vi er glade for at Lasse Øvreås har takket ja til stillingen som teknisk sjef i StS.

Lasse kommer fra jobben som Business Development Manager i Oceaneering Asset Integrity. Han har bred ledererfaring innen olje -og gassindustrien, blant annet som administrerende direktør i Inspecta, samt ulike lederstillinger innen inspeksjon og vedlikehold i henholdsvis AGR, Aker Solutions og Kværner. Mange er kjent med Lasse gjennom hans engasjement i Norsk Korrosjonsteknisk Forening i Bergen der han nå er styreleder. Han er utdannet sivilingeniør og har en doktorgrad i materialteknologi fra NTNU.

Vi tok en prat for å bli litt bedre kjent med Lasse-

Hvem er du?

Mitt navn er Lasse Øvreås, er gift med Anne-Grethe og sammen har vi tre jenter. Har rukket å bli 54 år og er ansatt som teknisk sjef i StS. Min erfaring er for det meste inn mot vedlikehold, inspeksjon, korrosjon, korrosjonsbeskyttelse, sveising og materialteknologi. Erfaringen min er i all hovedsak fra Kværner Fjellstrand, Aker Solutions, Inspecta og Oceaneering, hvor jeg har hatt ledende stillinger de siste 20 årene. Er utdannet fra NTNU, innen maskin/materialteknologi.

Hva jobber du med?

Teknisk sjef skal i stor grad bidra til å utforme fremtidige produkter og tjenester for StS – som markedet etterspør på en seriøs og profesjonell måte. Dette skal gjøres i tett samarbeid med de ansatte. Ideene og behovene oppstår ofte ute i felten sammen med våre kunder, så her er dialog viktig. Jeg skal arbeide aktivt med å fremme en positiv og endringsvillig holdning blant ansatte, bidra til en positiv bedriftskultur basert på åpenhet, kvalitet og god HMS. Videre skal jeg bistå med å lede bedriften i den retning som styret har valgt, med de strategiske retningslinjer som der fremkommer.

Hvilket prosjekt er du på nå og hvordan går det?

De første oppgavene mine vil være digitalisering, først ut er 3D modellering av Stillas som vi ønsker å implementere. Men vi skal også planlegge en videre digitalisering for alle våre tjenester. Parallelt arbeides det med å få etablert vår habitattjeneste i Midtøsten.

Hva drømmer du om?

Drømmer om en verden der alle barn som vokser opp har det trygt og godt. Når det gjelder karriere er drømmen at StS innen 5 år er den ISO leverandøren som økonomisk gjør det best i Norge, med en bunnlinje på over 10% og bare fornøyde medarbeidere.