Fagprøve Stillas

Gjennomført fagprøve i Stillas

Bartlomiej Sebastian Chwalko, eller Bartek som han liker å kalles, gjennomførte forrige uke fagprøve i Stillas og bestod! Vi gratulerer. Dag Arne Leknesund tok en prat med Bartek som fersk fagarbeider!

Dag Arne Leknesund som jobber med overflatebehandling til dagen, var med på hele fagprøven. Som en avslutning på dagen tok han en prat med Bartek for å høre hvordan han synes det har gått.

Se intervjuet her:

Dag Arne

Dette er Bartek som nå har bestått fagprøven! Gratulerer! Du kan jo fortelle litt om deg selv

Bartek

Ja, skal gjøre det, altså jeg er Bartek, begynte å jobbe i StS i 2011. Jeg er veldig glad, for det første fordi jeg jobber i StS, og for det andre at jeg har ventet på den dagen så lenge. I dag ble jeg fagarbeider! Og det er veldig viktig for meg, ikke bare for meg, jeg synes det er kjempefint å ha fagbrev og være fagarbeider fordi da får vi litt mer muligheter og vi kan garantere at stillasen blir bygget på en riktig og sikker måte. Ja, jeg er så glad at jeg vet ikke hva jeg skal si, men jeg anbefaler å ta fagbrev, og jeg anbefaler bedriften våres fordi jeg trives og det er ikke bare jeg som trives i StS. Så får håpe vi får flere nye prosjekter så får flere jobbe for oss!

I tillegg så er jeg så glad for at jeg har fått Dag Arne for ellers så hadde jeg ikke klart å ta fagprøven for han er så flink til å hjelpe meg! Det er kjekt å jobbe sammen med noen som Dag Arne!. Jeg er veldig takknemlig min venn for at vi fikk mulighet til å jobbe sammen. Alle er fornøyde, jeg er veldig fornøyd. Vi gjorde en kjempegod jobb og det som er det viktigste er at vi gjorde jobben på en trygg måte, og at vi skal hjem uten noen skade og det er det viktigste.

Dag Arne

Ja, hva synes du om selve teoriprøven og det teoretiske?

Bartek

Ja, jeg synes ikke det var så vanskelig å ta den, eneste vi må huske på er at vi må være godt forberedt til å ta den. Første ting er at vi må glemme å stresse, for stresset hjelper ikke. Det må være sånn som det står i boka, det går helt greit, det er ikke noe stress. Vi må følge etter det som står i boka. Utregne, sjekke, dobbeltsjekke eller trippelt, og da er det ikke noe problem å ta fagprøve!

Du må ta fagprøve du og, men nå får ikke jeg hjelpe deg siden jeg er fagarbeider!. Du er på god vei sånn som jeg har observert deg, så du er neste mann som må ta fagprøve!

Deretter var det en siste økt med å demontere stillaset og ta velfortjent helg!

Les mer om kompetanse i StS her: Jobb

Les mer om å ta fagprøve her: https://www.vestlandfylke.no/utdanning-og-karriere/voksen/fagbrev-som-praksiskandidat/

Recent Comments