Fagprøve i industrimalerfaget

I desember tok Espen F Kristiansen fagbrev i industrimalerfaget!

Fagprøven ble gjennomført i Namsos hos Norsk ISO AS (Norsk inspeksjon, stillas og overflate).

Vi gratulerer!) I den forbindelse tok vi en liten prat med Espen)

Fagbrev industrimalerfaget

Espen Kristiansen

Kan du først fortelle litt om deg selv?

Er 40 år. Har samboer og 2 barn og bor i Namsos. Reiste offshore da jeg var 19 år og første tur offshore var som maler på Draugen på tidlig 2000 tallet.  Var borte fra offshore-livet en god stund, og jobbet da med maling innen bygge bransjen. Innehar også fagbrev som maler og byggtapetserer.

Hva jobber du med?

Jobber som overflatebehandler. Det er stor variasjon i faget. På Gjøa er det veldig mye brannisolering det går i for tiden.

Hva er de viktigste oppgavene, hva liker du best med jobben din?

Alle oppgavene er like viktig, korrosjonsbehandling gjør vi for å bevare konstruksjonene og det er en jobb som egentlig aldri tar slutt. 😊

Trives veldig godt med gjengen jeg jobber med- god humor og godt miljø!

Hvorfor har du valgt overflate faget?

Det mest givende med faget er å få ferdigstilt en jobb. Siste finish, rive maskering og med et bra resultat selvfølgelig 😊

Hvorfor tok du fagprøven?

Har jobbet lenge med faget og følte behov for å synliggjøre kompetansen for egen del og for bedriftens del. Har vært fokus på det fra fagansvarlig i StS at flere skal ta fagprøve, og jeg har fått bra oppfølging underveis.

Kan du fortelle litt om fagprøven? Hva gjorde du? Var det vanskelig?

Fikk to brøytekjær/snøkjær. Disse skulle sandblåses og males i et 3-strøk-system. Først måtte jeg vaske med avfettingsmiddel før jeg kunne sandblåse. Etter sandblåsing så ble det påført primer og deretter påførte jeg et strøk med mastic og top coat til slutt. Det var mer pensel arbeid enn jeg hadde forventet. Tok en del tid!

Vil du oppfordre andre til å ta fagbrev?

Ja, helt klart!

Hvilket prosjekt er du på nå og hvordan går det?

Har jobbet en god stund på Gjøa.

Hva drømmer du om?

Hmm..hva skal jeg si til det?

Har nylig startet enkelpersonsforetak som maler og byggtapetserer her i Namsos. Det var en ting jeg drømte om 😊

Startet opp fordi jeg stadig vekk har fått forespørsler om å hjelpe med det ene og det andre. Samtidig er det kjekt å ta små jobber på fritiden. Det er stort sett maling, sparkling og tapetsering det går i og jeg har kommet godt i gang, til tross for at jeg startet for 3 mnd siden.

 

Recent Comments